Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΜΜΜΑΤΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...


Σας ευχαριστούμε κόμματα, πολιτικοί  κυβερνήτες και υπάλληλοι της τρόικα για το καλό που μας κάνατε δείχνοντας μας ότι ο κόσμος σας είναι γεμάτος αριθμούς και ότι σε αυτόν τον κόσμο λείπουν οι άνθρωποι.

Σας ευχαριστούμε γιατί με τόση ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχουν ανεμώνες και βουνά και άνοιξη που γυρίζει ακόμα στο αίμα μας και μυρίζει ουρανό.

Σας ευχαριστούμε που μάθατε πόσο σπουδαίος είναι  ο διπλανός μας γιατί εμείς τον είχαμε ξεχάσει.

Σας ευχαριστούμε γιατί καταλάβαμε ότι η ψήφος μας δεν είναι μια κοινωνική εκδήλωση που κάθε τέσσερα χρόνια βρίσκει χώρο και πραγματοποιείται αλλά είναι μια σοβαρή υπόθεση για σοβαρούς ανθρώπους που ξέρουν ότι ο κόσμος δεν είναι φτιαγμένους από υπηκόους αλλά από πολίτες που νοιάζονται για την πόλη και για το κράτος τους όπως νοιάζονται για το σπίτι τους. 

Σας ευχαριστούμε γιατί καταλάβαμε ότι η πολιτική είναι διαχείριση της πόλης και ότι κάναμε λάθος που την αφήσαμε  χωρίς έλεγχο στα κόμματα που στόχο δεν έχουν την πολιτική αλλά την κατάκτηση της εξουσίας.

Σας ευχαριστούμε που μας μάθατε ότι με τα απλά πράγματα ζει ο άνθρωπος ένα χέρι, μια αγκαλιά ένα μικρό χαμόγελο της καλημέρας.

Σας ευχαριστούμε γιατί  για πρώτη φορά αισθανθήκαμε ότι δεν είμαστε καταναλωτές αλλά άνθρωποι με όνειρα και ιδανικά και συναισθήματα που τόσο καιρό με την πιστωτική κάρτα τα είχαμε ξεχάσει.

Σας ευχαριστούμε  γιατί είδαμε τους φίλους μας να ψάχνουνε μέσα στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί που τόσο καιρό πετούσαμε χωρίς  να νοιαζόμαστε ούτε για το ψωμί ούτε για τους φίλους μας. 

Τώρα που απλώνεται μια σιωπή πριν από την καταιγίδα  θυμάμαι τα λόγια που είπε ένας Ευρωπαίος βασιλιάς  σε έναν κατακτητή του « Εύχομαι να είναι όμορφη η μέρα σου, κι εύχομαι ο ήλιος να λάμψει πάνω από τις πανοπλίες των στρατιωτών σου γιατί το απόγευμα θα σε νικήσω»

Σας ευχαριστούμε γιατί με το μικρό μυαλό σας πάνω στο κέρδος μας μάθατε ότι δεν αποτελείται από νομίσματα η ζωή αλλά είναι ότι είναι ένα όνειρο, ένα δικαίωμα, ένα δώρο από τον μεγάλο Θεό  που δόθηκε για να μεγαλώσει να κάνει κλαδιά για να σκιάζουν τα παιδιά που έρχονται….

 Ευχαριστούμε εσάς κόμματα, ευχαριστούμε εσάς πολιτικοί, ευχαριστούμε κι εσάς υπάλληλοι της Τρόικα…
Σας ευχαριστούμε πολύ, από την καρδιά μας…..

1 σχόλιο:

Όστρια είπε...

Καλημέρα,Νίκο.Συμφωνώ πως πρέπει να τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη και να ευχαριστούμε τον Θεό που επέτρεψε αυτό που μας άξιζε.