Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣO Αναγνώστης μπήκε στο φύλλο της ελιάς. Ήξερε από χρόνους ότι ο ήλιος γνώριζε τη δόξα αυτού που από πάντα υπάρχει. Αφέθηκε ότι οι μεγάλες αρνήσεις κάνουν σπασμό στο όνειρο και καίγεται. Και εκεί είδε την usura να φλέγεται μέσα στα μάτια του Pound κυριεύοντας την Ευρώπη. Και είδε παιδιά με μάτια σκελετωμένα να αναδεύουν τις στάχτες από το Άουσβιτς γυρεύοντας εκεί μια σπιθαμή ελευθερίας ότι την είχαν στερηθεί. Και είδε να στήνεται και πάλι η επιγραφή «η εργασία απελευθερώνει» στην Ελλάδα πρώτα, στην Ιταλία μετά, στην Ισπανία στην Πορτογαλία μέχρι και την Γαλλία που σταμάτησε στην νεκρή κεφαλή του Ροβεσπιέρου πριν γίνει εξουσία ακριβώς στην στιγμή που η Ελευθερία πνίγονταν σε κέρματα.


Και από κείνο τα βάθη ο Αναγνώστης είδε εκατομμύρια ψυχές να τινάζονται τρείς φορές με μανία στα κύματα του φόβου και στην τέταρτη να καρφώνονται ψηλά στους βράχους τους φτιαγμένους από τις αλυσίδες των ονείρων τους.

Και είδε από μακριά ένα μικρό Παιδί αφύλαχτο μέσα στα κύματα του θανάτου να περπατάει επάνω στους εφιάλτες και να μην καίγεται. Ένας που πρόλαβε να το αγγίξει ένοιωσε δύναμη να βγαίνει από πάνω του κι άρχισε έξαφνα να φυσάει μέσα στο μυαλό του καταρράκτες μέχρι που έφτασε στην κορυφή του Άθωνα ότι για των άνθρωπο στα ύψη πάντα κατοικεί η θεότητα.

Και το Παιδί μίλησε κι άρχισε να πέφτουν οι αλυσίδες των αριθμών. Και το παιδί έτρεξε κι απόρησαν οι τραπεζίτες και έσκασαν από ασφυξία λέξεων καθώς οι μόνες που γνώριζαν είναι «αύξηση» και «κέρδος». Κι ο Αναγνώστης δεν έμεινε να δει παραπάνω καθώς αυτός ήξερε ότι όλα είναι μια αφήγηση αλλά δεν ήξερε να γράφει.
Άνοιξε το Βιβλίο στο ….δυσωπούμενος … σταμάτησε

Δεν υπάρχουν σχόλια: