Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΤΙΠΟΤΑΤώρα πλέον βρισκόμαστε στην πλήρη κατοχή του Τίποτα. Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε αυτές τις ημέρες τις μεγάλες δόσεις του Τίποτα που γυρίζει γύρω γύρω σαν ποντίκι μέσα στον λαβύρινθο.

Αν το Ον ξεπήδησε από το κενό εμείς αυτό το κενό το ξαναγεμίσαμε με το Τίποτα. " Η φαντασία πεθαίνει γιατί ο κόσμος αρνιέται να ελπίζει και ξεχνά τα όνειρά του έτσι το Τίποτα αυξάνεται, γιατί σ' αυτό βρίσκει καταφύγιο η απελπισία που μας κυκλώνει. Το Τίποτα επαναλαμβανόμενο για χρόνια έγινε Πραγματικό, γεμάτο με νοήματα. "

Το να μιλάς για το Τίποτα είναι μια υποχρέωση ένα καθήκον για τους κατοίκους της χώρας του Τίποτα. Όποιος θέλει να μιλήσει για κάτι άλλο φαντάζει τρελός. Το Τίποτα είναι παντού. Καταβροχθίζει ημέρες, γενιές και το μέλλον, όλων μας. Το Τίποτα είναι μια τσίχλα που μασάς και δεν μπορείς να φτύσεις ένα αιώνιο παρών.

Η σκέψη και το Τίποτα είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες όπως ασυμβίβαστες είναι οι έννοιες δημοκρατία και δικτατορία. Το Τίποτα είναι ο χειρότερος εχθρός της Σκέψης. Ο Ray Bradbury έχει πει ότι δεν είναι απαραίτητο να καταστραφούν τα βιβλία φτάνει να μην διαβάζονται.
Το τηλεοπτικό Τίποτα, το καταναλωτικό Τίποτα, το μαφίοζικο Τίποτα, το οικονομικό Τίποτα, το σεξουαλικό Τίποτα, το πολιτιστικό Τίποτα, το κοινωνικό Τίποτα εξαπλώνονται. Το Τίποτα είναι σαν ναρκωτικό, όσο πιο πολύ έχεις τόσο περισσότερο αναζητάς. Είναι το βάλιουμ της ψυχής, η μορφίνη της συνείδησης. Τα πρόσωπα που ήρθαν από το Τίποτα πολλαπλασιάζονται μπροστά μας, οι διάλογοί τους είναι γεμάτοι με Τίποτα, καταστρέφουν τις συνάψεις μας.

Δια μέσου του Τίποτα καθένας μπορεί να αισθανθεί σημαντικός χωρίς να χρειάζεται να ξέρει Τίποτα. Αν ένας Τίποτα μπορεί και φθάνει στην κορυφή όπως για παράδειγμα υπουργός, πρωθυπουργός, πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί να υπάρξει η αναγκαιότητα να γίνει κάποιος Κάτι;

Δεν γνωρίζω αν μπορούμε να αποφύγουμε την μόλυνση. Αλλά πιστεύω ότι αρκεί μια μικρή σκέψη, ένας ιδεατός κόσμος που ξεφεύγει από τον κυκλώνα του Τίποτα για να αρχίσει να καταστρέφεται. Μια μικρή σκέψη, ένα όνειρο που να ανοίγει διεξόδους σε καινούργιους κόσμους σε νέες δυνατότητες. Το Τίποτα που μας οργανώνει είναι μόνο μια προβολή, ένα μπαλόνι που μέσα του είμαστε κλεισμένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: