Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Όταν παρέδωσε την διαχείριση των οικονομικών στη γυναίκα του είχε μείνει ήσυχος. "Καλή νοικοκυρά, οικονόμα άλλοι την λέγανε σπαγγοραμένη. Θα τα κατάφερναν" . Και πράγματι τα οικονομικά καλυτέρευσαν. Κάθε μήνα έπαιρναν ρούχα, του πήρε αυτοκίνητο δίλιτρο που το είχε πάντα απωθημένο. Πήρε και αυτή αυτοκίνητο και μάλιστα διθέσιο. Διακοπές πλέον πήγαιναν κάθε χρόνο πριν να κάνουν το παιδί. Μόλις γεννήθηκε το παιδί πήραν γυναίκες να το μεγαλώνουν και αυτοί ζούσαν ως πρίγκιπες αραβικού εμιράτου, με τις εξόδους με το εξοχικό εφοδιασμένο και με πισίνα. Το παιδί μεγάλωνε μέσα στη στέρηση. Όχι βέβαια στην υλική μπορούσε να έχει τα πάντα αλλά δεν ήθελε τίποτα γιατί ποτέ δεν ήταν κανείς δίπλα του.

Η αρχή έγινε με το ξαφνικό φευγιό της μαμάς που μια μέρα έφυγε για την Ελβετία μαζί με τα χρήματα από όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Έτσι άρχισε να ξεφουσκώνει το όραμα του μπαμπά. Το οποίο ξεφούσκωσε εντελώς με τα πρώτα τηλέφωνα που δέχτηκε από τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες για τα χρωστούμενα. Δεν είχε κάνει αυτός τα δάνεια αλλά είχε ωφεληθεί από αυτά και τώρα έπρεπε να πληρώσει. Προσπαθούσε να καταλάβει πως τυφλώθηκε τόσα χρόνια και δεν είχε καταλάβει ούτε για τα τόσα δάνεια, ούτε και για τον χαρακτήρα της κυρίας. "Μωραίνει Κύριο ον βούλεται απωλέσαι" σκέφθηκε "δεν είμαι σίγουρα ο πρώτος". "Καιρός τώρα να κάνω τον οικονόμο στο σπίτι μου" και κήρυξε στάση πληρωμών υποσχόμενος ότι άμα τα καταφέρει θα τους αποζημιώσει όλους.

Αυτός που δεν πήρε, δεν ωφελήθηκε αντιθέτως έχανε πάντα ήταν ο γιός. Αλλά δεν τον πείραζε όμως. Τόσα χρόνια ήτανε μόνος του σε ένα τεράστιο σπίτι. Τώρα τουλάχιστον είχε τον πατέρα του μαζί.

Η ιστορία έχει καλό τέλος αλλά το σίγουρο είναι ότι ο τύπος δεν παντρεύτηκε ποτέ και ποτέ δεν άφησε τα οικονομικά του να τα κανονίζει κανένας.


Πως λένε το "δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφου" Το τρίς όμως σίγουρα "ουκ ανδρός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: