Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Σ' ΑΚΟΛΟΥΘΩΜ.ΤΕΤΑΡΤΗ

Ανεπαρκής και γω γράφοντας. Στα αόρατα κανείς να πιάσει φύλλο, εξόριστος. Ανεπαρκής εγώ γράφοντας τα του κήπου με την οσμή της κληρωμένης μας ανατολής, την ώρα εκείνη που κάνει ο ήλιος τις λεξούλες διαφάνεια. Ανεπαρκής εγώ μετέχοντας στη μνήμη του βουνού , στα δέντρα που αφήνουν τα φτερά τους και προσεύχονται. Ανεπαρκής καθώς υμνώ την πέτρα που βουλιάζει μες στα σύμφωνα, ανάσα να βρω για να μιλήσω. Ανεπαρκής με σκληρυμένα κύτταρα κι οστέωση στο βλέμμα γράφω ένα πρόσωπο με λέξεις. Αύριο λέω θα ΄ρθει θα δώσει κίνηση διαλύοντας τις τροχιές ηλεκτρονίων και γυμνός θα βρεθώ. Θα ψαύσω τότε διαφάνεια, τα γόνατα του φωτός καθώς χαράζει....


M.Πέμπτη

Μύρισαν χώμα τα κλαδιά. Σκιά βαφτίζεται ο αχινός και περιφέρεται με τα αγκάθια του όλα. Βρίσκει το ξύλο, στέκεται, κι αδειάζει δευτερόλεπτα, όσοι που ζήσανε παρόντες. Με τα γερά τους δάχτυλα ψάχνουν ψωμί, τρων τον ασβέστη, πίνουν καρφιά στη μέρα τους, φυσάν της πέτρας και μιλάει. Αν το αγκάθι δεν βγάλει τον ανθό τίποτα, υπερβαίνοντας του χαλικιού τη γλώσσα φτάνοντας ως το μηδέν, γιατί μακάριος ο νους που πεθαίνει. Κάτι σαν χέρι σκοτεινό το αγκάθι, η λέξη αγκάθι, ώσπου να φτάσει στο κενό, εκεί που πυκνώνει ο χώρος , καμπυλώνονται σύμπαντα και συ μικρός εκεί στο τώρα....Σήμερα ασπρίζει μνήμη κι αποδρά, εκεί που αγγίζει το αδειανό κι ανθίζει....


M.Παρασκευή..
Ραβδιά προσκυνητών χτυπούν φεγγάρι για να ακούς τα νηπαβού της θλίψης. Σκαρφαλώνει το γιασεμί μπρος στο παράθυρο, ανήμπορος είμαι. Το βάρος της ώρας που δεν βλασταίνει το αγκάθι, σε σένα κολλημένος με τα χέρια, ανάπηρα χέρια. Τα βαμπάκια στο χώμα, περνάει ο ουρανός στο μαύρο χιόνι. Ξεκίνησε σκουριά απ' τα βουνά για να τσακίσει κάμπο. Κλαδιά ξερά, δέντρα, στάζουν ομίχλες, ξοδεύονται. Κι εγώ του μαύρου ψαροκόκαλο, μια άδεια τράπεζα στο τέλος της ευχής, μαζεύω το ιώδιο να ανθίσει κι η κόχη βλέπει τα βουνά κι αρνείται. Δεν είναι του καθενός αυτό το βουνό, αυτό το αίμα. Πανσέληνος πλέει στον κάμπο μ' ένα σκύλο που κλαίει. Η χορδή τεντώθηκε. Ας σπάσει. Σ' ακολουθώ..

6 σχόλια:

sobraluz είπε...

Εύχομαι όση χαρά και όση θλίψη μπορείτε να αντέξετε.Ή όση χρειάζεστε για να σωθήτε. Καλό Πάσχα.

BlackCatBone είπε...

Μισό εκατομμύριο Ιταλοί πολίτες επέλεξαν να ψηφίσουν το κίνημα ενός blogger (Κίνημα 5 Αστεριών, http://www.beppegrillo.it/movimento), του Beppe Grillo. Ένα νέο κίνημα που συμμετείχε σε μόνον πέντε Περιφέρειες, από τις 14 που διεξήχθησαν εκλογές. Κι είναι μόνον η αρχή...

http://press-gr.blogspot.com/2010/03/blogger.html

BlackCatBone είπε...

514.815 ελεύθεροι πολίτες, ή σωστότερα πολίτες που “αποτοξινώθηκαν” από τα παραδοσιακούς ιταλικούς πολιτικούς σχηματισμούς, το δικομματισμό.
Στην Emilia Romagna, 3.15% (164.056 ψήφοι), στην Lombardia 3% (144.078 ψήφοι), στο Piemonte 4% (90.096 ψήφοι), στο Veneto 7% (80.246 ψήφοι), στην Campania 1.34% (39.349 ψήφοι).
Beppe Grillo, ο blogger που σήμερα είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός, τόσο της δεξιάς όσο του ιταλικού “Δημοκρατικού Κόμματος”, αφού του επιρρίπτουν ευθύνες για την ήττα τους.

BlackCatBone είπε...

Θεέ μου μην μου δώσεις τόσα βάσανα όσα μπορώ να αντέξω!!!( Ν.Καζαντζάκης)
Καλή Ανάσταση Αδελφέ Νικόλα!

VARALIS είπε...

Σας ευχαριστώ.
Sobraluz εύχομαι να είναι όλα καλά κι ευχαριστώ για την μοναδική ευχή. Ας έχουμε όσα μπορούμε να βαστάξουμε και χαρά και λύπη.
BlackCatBone
Νάσαι καλά. Το κίνημα του Beppe Grillo το παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια. Ο Beppe ξεκίνησε οταν ήμουν στην Ιταλία και τον έχω δει ζωντανά.
Και για τις ευχές αντεύχομαι και χάνομαι μέσα στη μοναδική αυτή εβδομάδα που για την Εκκλησία είναι μία και μοναδική ημέρα.

Ανώνυμος είπε...

http://standinatthecrossroads-blackcatbone.blogspot.com/2010/04/blog-post.html