Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

ΕΞΟΝΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣΗ φτώχια είναι πια αόρατή, προσπαθεί να μην γίνει αισθητή από κανένα. Οι φτωχοί ντρέπονται που δεν πέτυχαν. Που δεν κατέχουν ένα ωραίο σπίτι, με μια γυναίκα που τους χαιρετά στην εξώπορτα, το πρωί, μαζί με τα ευτυχισμένα παιδιά την ώρα που ανεβαίνουν στο τεράστιο τζίπ για να πάνε στο γραφείο. Που δεν περνούν τα Σαββατοκύριακα στο παλιό σπίτι στο χωριό που ανακαίνισαν. Με μία ωραία τραπεζαρία που έχει θέα τον κήπο που είναι γεμάτος με τριαντάφυλλα ενώ φέρνουν κι απλώνουν στο τραπέζι σταφύλια φρέσκα μόλις μαζεμένα. Που δεν μπορούν να πάνε βαρκάδα σαββατοκύριακο στην Κόστα Εσμεράλντα. Η φτώχια είναι χλιδή που δεν μπορείς να επιδείξεις. Ο φτωχός δεν είναι πια μόνο ένας φτωχός, είναι ένας αποτυχημένος. Ένας που δεν μπόρεσε να αδράξει τις ευκαιρίες που η κοινωνία του πρόσφερε. Ένας μολυσμένος που μπορεί να μολύνει κι άλλους με τον πεσιμισμό του και να τους πάει χαμηλά, ακόμη πιο χαμηλά. Οι νέοι φτωχοί κινούνται με προσοχή κοντά στους κάδους με τα σκουπίδια. Ρίχνουν μια ματιά στο εσωτερικό. Όταν κανείς δεν τους βλέπει τραβούν το σακουλάκι με τα πατατάκια, το μισογεμάτο, το κουτί με τα κράκερς που δεν τελείωσαν. Δεν ζητούν ελεημοσύνη γιατί οι άλλοι θα τους δικάσουν. Ξέρουν ότι είναι ένοχοι. Η φτώχια είναι μια πληγή στην κοινωνία, για να την εξαλείψουμε πρέπει να εξαλείψουμε τους φτωχούς. Ίσως κι αυτοί να είναι σύμφωνοι.

Beppe Grillo Setimmana Vol.4 Μετάφραση: Νίκος Βαραλής


2 σχόλια:

Νικήτας Βράντος είπε...

ανατριχιαστικό - εφιαλτικό!!
Η αρχουσα ταξη της μπουρζουαζιας,σωζει την πόλη απο τους λεπρούς ριχνοντας τους στον ''καιαδα''
Η Παπική εκκλησία επιχειρεί την εξολόθρευση των αλλόθρησκων, στα χρόνια του μεσαίωνα..
Η Αρια φυλή ''UBER ALLES''ριχνει στην πυρά τόνους Ιστορικής Αλήθειας,σφαγιαζει τους Εβραίους.

Τα Ελευσίνια Μυστήρια και Η Πυθία εισπνέοντας εκχυλίσματα σιταριού(LSD)συνέλεγαν,οπως και στα αστικά συμπόσια,αφορισμούς τους οποίους επρεπε με τον βούρδουλα, να εκτελέσουν οι Φτωχοί- Δούλοι!
Η Αρχουσα Ταξη!!!
..και οι σοφιστές που επέτρεπαν στον εαυτό τους μια ανετη & πλούσια ζωή για τα εγκόσμια, θεωρωντας για τους ευατούς τους πάντα την ταυτότητα του ανώτερου ανθρώπου,που οπως ελεγε και ο Τσαρούχης οι Καστελοριζές γυναίκες με τα κοσμηματά τους διέφεραν , απο τις γυναίκες των βορείων προαστείων ....
Ασκητική Καζαντζάκης

VARALIS είπε...

Αγαπητέ φίλε
ίσως η ιστορία να έχει γραφτεί με αυτό το δίπολο. Σήμερα η πραγματικότητα είναι διαφορετική στον κόσμο του θεάματος δεν υπάρχουν ομάδες αλλά μόνο οράματα. Αυτός που δανείζεται για να πάει διακοπές δεν δανείζεται ως άτομο αλλά ως μέρος ενός ονείρου. Και εκεί είναι το πρόβλημα είναι οτι δεν ζούμε τη ζώη μας αλλά την ονειρευόμαστε.
Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη