Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΔιστάζει το βήμα του καλοκαιριού κι αρχίζει η βροχή. Εδώ στο τουριστικό θέρετρο του κόσμου που νοσηλεύει την υπεροψία των γηγενών με το απαραίτητο αλκόολ των τσιπουράδικων. Μεταμορφώνοντας το λόγο σε σιωπή και την σιωπή σε λόγο.

Σχολιάζοντας ειδήσεις μακρινής δολοφονίας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα μυστήριο. Βεβαίως. Προβλεπόμενο μυστήριο, όμως. Ούτε καν το «τρεπτόν» του Δαμασκηνού αναλογισθήκαμε. Τρεπτόν που πάει να πει ότι τρέπεται. Μα βέβαια, δύσκολα θα το εννοήσεις αν τις ίδιες κινήσεις επανάλαβεις. Τις ίδιες σκέψεις. Το ίδιο πρόγραμμα. Κι επιτέλους κάτι δολοφονίες και μια αυτοκτονία είναι μια κάποια λύσις μια αφορμή έστω συζήτησης που θα τελειώσει στις ίδιες επωδούς.

Η πρώτη ιδέα ήταν της εγκατάλειψης του blog καθώς όλα πλέον στερούνται νοήματος. Η δεύτερη σκέψη ήταν της επιστροφής γιατί ακριβώς στερούνται νοήματος. Όπως έλεγε ο Pessoa άλλοι φοβούνται, άλλοι τρέμουν εγώ γράφω απλώς στο βιβλίο που είναι ανοιχτό στα πόδια μου. Αν κάποιος το βρει καλό ας είναι. Αν δεν το βρει μπορεί πάντα να προσπεράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: