Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣΗ ψήφος μου είναι η δύναμη τους. Αντιλαμβάνομαι οτι συμμετέχω στις αρχές δημιουργίας μιας εξουσίας της οποίας δεν είμαι μέρος. Ειμαι η εξαίρεση. Ενας homo sacer.( Ιερός άνθρωπος είναι, όμως, εκείνος που ο λαός τον έκρινε ένοχο εγκλήματος και δεν είναι θεμιτό να θυσιαστεί, αλλά όποιος του αφαιρέσει την ζωή δεν θα καταδικαστεί για μιαιοκτονία. S.P.Festus) όπου απο την πολιτεία του θεωρείται εσαεί ένοχος και οποίος τον σκοτώσει δεν θα θεωρηθεί ποτέ του ένοχος. Είναι ζωντανός με αναστολή με μόνη μια προϋπόθεση να μπορεί να καταναλώνει. Η κατανάλωση είναι η μόνη προϋπόθεση για την συνέχιση της ζωής του. Αυτός ο homo sacer τι ακριβώς θα αποφασίσει στις εκλογές; Αυτόν που θα του επιβάλλει τον κανονισμό του;
"Η επικαιρότητα του Sade δεν συνίσταται τόσο στο γεγονός οτι προανήγγειλε την απολίτικη πρωτοκαθεδρία της σεξουαλικότητας στον απολίτικο κόσμο μας αντιθέτως, η νεωτερικότητα του εντοπίζεται στο γεγονός ότι εξέθεσε με απαράμιλλό τρόπο το πλήρως πολιτικό (δηλαδή, βιοπολιτικό) νόημα της σεξουαλικότητας και της ίδιας της φυσιολογικής ζωής. Οπως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του 20ου αιώνα, έτσι και ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας της οργάνωσης της ζωής στον πύργο του Σίλινγκ, με τους λεπτομερέστατους και σχολαστικότατους κανονισμούς που τον διέπουν και οι οποίοι δεν αφήνουν εκτός καμμία πτυχή της φυσιολογικής ζωής, έχει τη ρίζα του στο γεγονός πως εδώ συλλαμβάνεται για πρώτη φορά μια κονονική και συλλογική (συνεπώς πολιτική) οργάνωση της ανθρώπινης ζωής, θεμελιωμένη αποκλειστικώς και μόνο στη γυμνή ζωή" G. Agaben, Homo sacer.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο όποια απόφαση πάρω είναι λάθος, οτι ακολουθήσω δεν λαμβάνεται υπόψη. Στην πραγματικότητα είμαι ήδη ακυρωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: