Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2007

ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ή ΟΣΟΙ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ .. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

Μία γυναίκα 39 ετών συνελήφθη χθες, μετά από παρακολούθηση της αστυνομίας σε super market του Βόλου να συναλλάσσεται με κάποιον προσπαθώντας να πουλήσει κάποια μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.
Ενας άνδρας 61 χρόνων βρίσκει το θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του προσπαθώντας να στρίψει από της Λαρίσης στην Α΄ Βιομηχανική περιοχή του Βόλου. Πρόκειται για μία στροφή , η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και γνωστή σε όλους του βολιώτες για την επικινδυνότητα της, όχι τόσο γνωστή στους ξένους.
Πριν λίγες μέρες ένα αυτοκίνητο πηγαίνοντας στην Λάρισα, από την παλιά εθνική οδό, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πως, πάντως κινούμενο με εξαιρετική ταχύτητα, καθώς έτσι είχε αποφασίσει ο οδηγός, συγκρούεται με ένα λεωφορείο. Αποτέλεσμα νεκροί ο οδηγός και η συνοδηγός. Η μητέρα και ο πατέρας. Ζωντανά τα τρία παιδιά τους που ήταν στο πίσω κάθισμα. Η καμπίνα οδήγησης δεν είχε κανένα πρόβλημα, προφανώς, δεν είχε γίνει χρήση των ζωνών ασφαλείας.
Γιατί η παράθεση αυτών των ειδήσεων; Γιατί οι πράξεις καταδεικνύουν και έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Εν προκειμένω είμαστε μια κοινωνία που αποδέχεται την πώληση ναρκωτικών στις πλατείες (γνωστό ότι πωλούνται σε ΟΛΕΣ στην πόλη του Βόλου) ακόμα και μέχρι τα υπερκαταστήματα. Ότι είμαστε μια κοινωνία που αποδέχεται το θάνατο από τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, ως δεδομένο. Η αντίθεση ότι στις καθημερινές κουβέντες τα καταδικάζουμε δεν ευσταθεί γιατί όταν πήγε να πειραχτεί το ασφαλιστικό σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος κατέβηκε σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός να διαδηλώσει. Στην πραγματικότητα δεν διαμαρτυρόμαστε, γιατί τα αποδεχόμαστε ως γεγοότα.
Τα ναρκωτικά αφορούν ένα τμήμα μόνο του πληθυσμού; Όχι βέβαια, μας αφορούν όλους. Σκοτώνουν ότι το πολυτιμότερο μπορεί να διαθέτει μια χώρα και αυτό είναι τα νέα παιδιά και παράγει έναν συγκεκριμένο πλούτο, από τον οποίον ωφελείται το κράτος νομιμοποιώντας τον μέσω των ομολόγων για παράδειγμα και κάποια κατηγορία ανθρώπων που έρχεται σε άμεση συνάφεια με το κύκλωμα.. Συνεπώς η επιλογή μας είναι να αφήνουμε να σκοτώνονται τα νέα παιδιά για κάποια φορολογήσιμα ομόλογα τα οποία κερδίζει το κράτος και για κάποια χρήματα τα οποία εισρέουν στην αγορά με τον παράνομο χρηματισμό, κάποιων άλλων.
Και για τα δυστυχήματα, ακριβώς, η ίδια επιλογή υπάρχει. Είναι η κυριότερη αιτία θανάτου για νέους 15 – 35 ετών Κι εδώ δεν διακρίνω ουδεμία συγκίνηση αφού ο στόχος επιτυγχάνεται που είναι εξόντωση των νέων ανθρώπων.
Τώρα πως όλοι εμείς θέλουμε να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον και μάλιστα να το χρησιμοποιούμε ως προμετωπίδα στις προεκλογικές καμπάνιες των δύο κομμάτων, δεν μπορώ να το κατανοήσω; Αν προσπαθούμε να σκοτώσουμε το καινούργιο με το θάνατο των νέων ανθρώπων, από πού θα έρθει το καινούργιο; Αν οι αρχές μας είναι η αποδοχή της εν ψυχρώ δολοφονίας, τουλάχιστον πέντε συνανθρώπων και μάλιστα νέων, κάθε ημέρα, τότε για ποιο καινούργιο θα πρέπει να παλέψουμε; Αν έχουμε αποδεχτεί τον τζίρο των ναρκωτικών ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας τότε γιατί να παλέψουμε για καλύτερη παιδεία; Που την ξέρουμε αυτή την παιδεία, αφού οι ίδιοι δεν θέλουμε να μάθουμε από την πραγματικότητα;
Κατά τα άλλα μέχρι τις εκλογές θα συνοψίσουμε τα μεγάλα προβλήματα αυτού του έθνους που είναι «η μη τήρηση των υποσχέσεων» και τα «ομόλογα» και ένα ακατανόητος βερμπαλισμός, ενός εξαγγελτικού λόγου με πλήρη απουσία επιχειρημάτων. Γράφει ο Αντόρνο « Ο στοχασμός που συμπαρατάσσεται με την απλοϊκότητα καταδικάζει μόνος του τον εαυτό του: πονηριά και σκοταδισμός εξακολουθούν να είναι ότι και ανέκαθεν. Το να επιβεβαιώνουμε με μεσολαβήσεις την αμεσότητα αντί να καταλαβαίνουμε ότι είναι η ίδια μεσολάβηση του εαυτού της, σημαίνει να διαστρεβλώνουμε την σκέψη και να την κάνουμε απολογητική του αντιθέτου της, του άμεσου ψεύδους. Αυτή η διαστρέβλωση εξυπηρετεί κάκιστους σκοπούς από την ιδιωτική ξεροκεφαλιά του «έτσι είναι η ζωή» μέχρι την δικαιολόγηση της κοινωνικής αδικίας σαν φυσικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: